dinsdag 16 oktober 2012

Toile cirée

Binnenkort is het weer zover en staat de volgende thema avond weer aan deur. Op 6 en 7 november 2012 werken we met toile cirée. De bedoeling is dat je zelf je voorraad toile cirée aankoopt en een patroon uitkiest. Enkele mogelijke voorbeelden kan je op deze links terugvinden:

- dumpling
- slab
- tas
- notaboekjeshoes
- boodschappentas
- boodschappentas
- regenhoedje
- grote tas
- schoudertasje
- laag mandje (handig voor in de badkamer bovenop een kast bijvoorbeeld)
- lunchzakje
- nog een lunchzakje
- onderzettertje voor mok of glas
- Martha's onderzettertje
- potloodrol
- schattig tafellaken
- agenda met een frakske
- luierzakje

Met deze linken heb je al veel mogelijkheden. Je kan ook altijd een eenvoudig patroon dat bedoeld is om iets in stof te maken toepassen op toile-cirée. Ik denk dan aan een pennenzak, eenvoudige ritstasjes, een toiletzak ed.

Voor wie er niet goed alleen aan durft te beginnen zal Elke de avond zelf ook het maken van een leuk en handig cachepotje/opberpotje/broodmandje begeleiden. Als je graag samen met Elke het potje van toile cirée maakt, neem je van twee verschillende, maar bijeenpassende toile-cirées elks een 0.25 meter mee. Met die hoeveelheid kan je minstens twee mandjes maken. Ook bijpassend garen en natuurlijk je naaimachine heb je nodig. Je hoeft je hiervoor niet op voorhand in te schrijven.


De naaimachinekliniek verkoopt ook een handige boventransportvoet, een tool die zeker van pas komt bij het verwerken van toile cirée, dikke stoffen of vele lagen stoffen. Kortom iets wreed handig wanneer je regelmatig naait.

Even samengevat wat je mee moet nemen bovenop de gebruikelijke zaken:
- toile cirée;
- eventueel boventransportvoet;
- bijpassend garen;
- patro(o)n(en);
- eventuele fournituren.

Wij zijn alvast heel curieus naar wat jullie allemaal zullen meebrengen en vooral welke resultaten er zullen worden afgewerkt.

Tot dan!

2 opmerkingen:

  1. Amai, inspiratie genoeg! Sla al maar een voorraadje toile ciree in, allemaal! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga voor zo'n plantenpotje. Wij kunnen er wel een paar gebruiken nu alle planten voor hun winterslaap naar binnen komen.

    BeantwoordenVerwijderen