zaterdag 10 november 2012

Handleiding van het cachepotteke / opbergpotje

Ik beloofde nog een handleiding van het potje van toile-ciree omdat het na een keer te maken misschien toch niet helemaal blijft hangen. Een fotootje vind je een beetje terug op de blog.

Hier gaan we dan:

Twee soorten toile cirée werkt het mooist. Uit de binnen- en de buitentoile knip je telkens twee rechthoeken van 24cm op 25 of hoger, afhankelijk hoe hoog je je potje wil. Ik nam 25.

Je legt de binnentoile met de goede kanten op elkaar en stik vast aan de twee korte zijde en een lange zijde. Doe hetzelfde met de buitentoile. Daarna stik je de hoeken in de binnen- en buitentoile. Gebruik hiervoor je geodriehoek. Je moet de hoeken met de naden op elkaar duwen en een loodrechte hoek van 5.5cm aftekenen (de zijde die je stikt is dus 12cm). Doe dit met beide hoeken van zowel binnen als buitentoile.

Nu heb je twee 'potjes'. Schuif de beide potjes met de goede kanten tegen elkaar in elkaar. Nu moet je nog enkel de twee potjes aan elkaar bevestigen. Speld en stik rondomrond de bovennaad en laat ongeveer een 10 cm open. Hecht heel goed af. Het is belangrijk dit gat niet te klein te maken, omdat de druk die erop komt te staan bij het keren anders de naden kan doen scheuren. Keer de hele handel door het gat. Duw de hoeken goed uit, speld de bovenkant plat en sierstik (zo is ook ineens dat keergat dicht). Klaar.

Iets van niks hé.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten