donderdag 13 december 2012

Poppen voor UZ Gent

Het naai- en blogwereldje toont graag haar goed hart. Denk maar aan de Van Katoen-actie, de Poekie-knuffels, Zonnedekens of bijvoorbeeld de recente "Kerstswap Plus"  waar ook een aantal van onze leden aan meehelpen!

In het begin van dit jaar maakten we samen een heleboel tassen voor VK, we deden een duit in het zakje voor de lieve kleine Matthis, en op elke bijeenkomst kan je stof, knopen, garen en wol in de Zonnedekens-zak steken.

Op Facebook deed Tante Hilde (van dé poppen natuurlijk) deze oproep:
Ik kreeg een mailtje van een pediatrisch verpleegkundige die graag popjes wil laten maken voor de kindertjes op haar afdeling (kinderkanker). De zieke kindertjes verliezen hun haar door de chemobehandeling en om hen troost en moed te geven wil ze kale popjes laten maken: kindjes kunnen ook zonder haar mooi zijn. Wie ziet het zitten om kale popjes te maken voor de Kinderkankerafdeling UZ Gent, op vrijwillige basis. Je kan het individueel doen, of in groep, bv met je naaiclub?
Alweer een mooi initiatief, niet?

Omdat we al enkele thema-avonden gepland hebben voor 2013 (binnenkort meer info daarover ;-) hou de blog goed in het oog!) en we het ook belangrijk vinden dat jullie op de bijeenkomsten gewoon aan jullie eigen projecten kunnen werken, wilden we de oproep gewoon vrijblijvend met jullie delen en stellen we voor dat iedereen die daar zin in heeft, thuis of op Schoten Stikt, een (of meer) pop(pen) maakt.

Begin maart 2013 verzamelen we dan jullie poppen en zullen we ze in één keer opsturen.

Ik kan trouwens getuigen dat de poppen zeker niet té moeilijk zijn om te maken - de uitleg en afbeeldingen in het boek zijn echt heel duidelijk en makkelijk te volgen, ook haalbaar voor minder gevorderde stiksters.9 opmerkingen:

 1. Als ik het boek te pakken krijg, maar ik er een voor deze zieke kindjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Na de kerstdrukte is daar zeker tijd voor. Wel 1 bedenking ... Kunnen we dit niet doen voor een ziekenhuis dichterbij? Lijkt me zo gek om het zo ver te zoeken ... Kinderziekenhuis, UZA?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We steken onze koppen binnenkort bij elkaar en zullen jouw voorstel mee opnemen. We houden jullie op de hoogte!

   Verwijderen
  2. Ik maak zeker wel een pop hoor ... En dat boek ligt hier wel. Dus dat moet lukken.

   Verwijderen
  3. We hebben ervoor gekozen om de oproep van tante Hilde te volgen. De poppen die gemaakt worden leveren we af aan het UZ Gent.

   Verwijderen
  4. Geen probleem. Bedankt voor de reactie

   Verwijderen
 3. Ik wil zeker ook een pop maken!
  Het boek staat op mijn lijstje, maar anders is er nog onze bib hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil er ook graag ééntje maken.

  BeantwoordenVerwijderen