dinsdag 13 mei 2014

Verslagje in't GROOT, en nieuwe aanwinsten!

Zondag 27 april namen we met Schoten Stikt niet alleen de refter van Sint Cordula, maar ook nog de hele speelplaats in beslag, en zelfs nog een paar lokalen...

Een impressie van Schoten Stikt in't GROOT...

Een paradijs voor wie van mooie stoffen houdt... onze stoffenmarkt met de geweldige sponsors van Schoten Stikt!

Maar er was meer... de mooiste, origineelste, schattigste handgemaakte spulletjes kon je op de handmademarkt vinden. Juweeltjes, aardewerk, kleertjes, babyspulletjes, pampertaarten, borduursels, ... (en de kinderen konden zich ondertussen naar hartenlust amuseren in de speelhoek!)


Wie iets wilde bijleren kon bij de workshops terecht: Haken, werken met tricot, en zelfs workshops speciaal voor kinderen

Tips en tricks voor het werken met tricot!

Onder deskundige begeleiding uiteraard!


Voor de kinderen: zelf een tas of kussen maken!


Er waren superlekkere pannenkoeken en broodjes met spek & eieren


En voor de dorstigen de overheerlijke fairtrade sapjes en shakes!

De voorspelde regen bleef uit, het zonnetje liet zich zelfs geregeld zien, en het was een supergezellige opendeurdag! Bedankt aan alle aanwezigen en nog eens extra aan alle helpende handen!! Merci!Waarschijnlijk zagen jullie het al, maar we hebben weer een paar keimooie nieuwe aanwinsten in onze Schoten Stikt-bibliotheek!

Zo kochten we Little Miss Y's Homemade Wardrobe , vol unieke kledingstukken (met veel variaties), een droom voor wie graag een grote of kleine vintage-toets geeft aan haar garderobe.


Het grote naaiboek van Femma mocht ook niet ontbreken.
Je vindt er een schat aan technieken in terug, en daarbij ook nog mooie patronen voor volwassenen en kinderen. 


Elisanna en Fynn werkten samen aan een boek gevuld met prachtige tassen: Mijn tas vinden jullie binnenkort ook terug in onze bib!
En we namen ook nog een nieuw abonnement: vanaf nu kan je het magazine van La Maison Victor ook terugvinden in onze "bakken"! 

Met de opbrengst van Schoten Stikt in't GROOT hebben we nog een extra overlock gekocht bij de naaimachine-kliniek! Zoals jullie intussen weten, komen we vanaf september 2014 elke week samen, en met nog een overlock erbij hopen we jullie nog meer de kans te geven om al dat moois dat jullie op jullie to-sew-lijst hebben staan, ook effectief te creëren (of ben ik de enige die daar maar niet in lijkt te slagen?? ;-) )! 


1 opmerking:

  1. Super, die nieuwe aanwinsten! Daar zullen we allemaal van genieten!

    BeantwoordenVerwijderen